Biff Rydberg är en riktig klassiker. Det är en lyxig variant av pytt-i-panna med oxfilé, stekt lök och tärnad potatis som toppas med äggula och persilja. För att göra rätten ännu lyxigare serveras den här tillsammans med en smarrig senapskräm.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Biff Rydberg
800 g oxfilé, tärnad i kuber om 2x2 cm
800 g potatis, tärnad
2 gula lökar, hackade
4 äggulor
Bladpersilja, hackad
Salt och peppar
Smör till stekning
Senapskräm
2 msk senapspulver
2,5 dl vispgrädde
3 msk strösocker
2 msk dijonsenap
2 msk riven pepparrot
Salt och peppar
Gör så här
Lägg potatisen i blöt, för att få bort stärkelsen.
Börja sedan med senapskrämen. Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser. Vispa lite till och smaka av med salt och peppar.
Stek potatisen i rikligt med smör tills den får en gyllene färg. Krydda med salt.
Stek löken på medelvärme tills den blir mjuk. Krydda med salt.
Stek köttet i en het panna i någon minut, så att det får en fin färg. Salta och peppra.
Lägg upp kött, lök och potatis på en tallrik. Toppa med rå äggula, strimlad persilja och senapskräm.