Koreanska tacos

Dags för fredagsmys? Bjud på tacos med koreansk twist! I det här receptet fylls tortillabröden med godsaker som grillad entrecôte, kimchi och chilimajo.
Läs mer
Global fyller 40 år!
Global firar 40 år – och lanserar två knivskarpa jubileumsprodukter. Missa inte chansen att fira jubileet med pompa och stål!
Läs mer
Porchetta
Gör som Rebecca Siri och laga porchetta i jul! Denna goda italienska rätt gör sig utmärkt ihop med klassika jultillbehör såsom rödkål och brunsås.
Läs mer
Halstrade kräftstjärtar med smörsås
Kräftor till förrätt – ja, tack! Denna härliga rätt består av halstrade havskräftor som serveras tillsammans med en smakrik smörsås.
Läs mer
Julklappstips från Sebastian
Överraska hemmakocken med hårda paket! Sebastian Gibrand tipsar om 6 julklappar att lägga under granen i år.
Läs mer
Lax-tataki
Snyggt, snabblagat – och otroligt gott! Prova proffskocken Øyvind Bøe Dalelvs recept på lax-tataki.
Läs mer
Wild boar Wellington
Recepttips! Viltkocken Daniel Tottie har gjort en egen variant på Biff Wellington med vildsvinsfilé som bas. Svingott – rent ut sagt.
Läs mer
Kocken med vilt i sikte
Han är kocken och jägaren som vill inspirera oss till att äta mer, bättre viltkött. "Vilterianen” Daniel Tottie svarar på tre snabba frågor.
Läs mer
Pink pasta
Trendrätt nummer ett? Pink pasta eller Barbie pasta svänger du snabbt ihop genom att blanda pasta med en sås gjord på rödbetor och getost.
Läs mer
Okonomiyaki med shiitakesvamp
Proffskocken Frida Ronge bjuder på sin favoriträtt okonomiyaki. Det är en japansk kålpannkaka – i detta fall smaksatt med shiitakesvamp och räkor.
Läs mer
Svampguide – 5 goda sorter för nybörjare
Höst = svampsäsong! Vi presenterar fem goda matsvampar med tillhörande recept och pryltips.
Läs mer
Toast med kantareller & löjrom
Låt kantarellerna leva upp till sin status som skogens guld. På den här toasten får svampen sällskap av läcker löjrom, crème fraiche och dill.
Läs mer
Pasta med jordärtskocka & ostronskivling
En himmelskt god pasta med krämig jordärtskocka, läckert svampfräs och färska kryddor. Toppas med tryffelolja!
Läs mer
Bästa redskapen till kräftskivan
Med Globals vassa och smidiga redskap förgyller du lätt sensommarens bästa fester.
Läs mer
Gibrands grillmiddag
På jakt efter inspiration till grillkvällen? Då ska du testa Sebastian Gibrands smarriga recept! Här visar han hur du lyckas med fetaostpaket, shawarma och perfekt karamelliserade persikor.
Läs mer
Grillad spetskål
Våga variera grillmiddagarna! Kål är en trevlig råvara som, med rätt tillagning, blir en utsökt grillrätt. Testa Øyvind Bøe Dalelvs recept.
Läs mer
Biff satay
Släpp loss fantasin vid grillen med Øyvind Bøe Dalelvs recept. Här bjuder han på en läcker variant av biff satay med rättiks- och gurksallad.
Läs mer
Grillad ananas
Sommarens smarrigaste dessert? Ja, det är Øyvind Bøe Dalelvs grillade ananas det! Kombinationen av het chiliglaze och kall vaniljglass är lika god som genialisk.
Läs mer
Miso-grillad torsk
Bjud på en grillkväll med asiatiskt tema! Hur gott låter det inte med miso-grillad torskfilé med avokado, lime och granatäpple?
Läs mer
Smak av sparris
Rusta dig för vårens matlagning! Vi tipsar om recept och redskap med säsongens primörer i fokus.
Läs mer
Rostad sparris med ramslök & hollandaise
Vårens smaker och färger på en tallrik! Proffskocken Louise Johansson ger oss receptet på en läcker förrätt med grön och vit sparris och hollandaisesås.
Läs mer
Vass påskmeny
Våga tänka utanför buffébordet i år! Vi har satt ihop en trerättersmeny med påskiga inslag i form av primörer, lax och påskgodis.
Läs mer
Årets Rätt 2024 – Havets superhjälte i fyra säsonger
Årets Kock-vinnaren Desirée Jaks har tagit fram Årets Rätt 2024. Det är en klimatsmart lasagne baserad på ”havets superhjälte” – blåmusslan.
Läs mer
Torskrygg med vit sparris, vaktelägg & havsbuljong
Varför är det egentligen en grej med skrei? Testa att laga detta lyxiga middagsrecept, så kommer du att förstå!
Läs mer
Sushiskola
Gillar du att utmana dig själv när det kommer till matlagning? Testa att göra egen sushi. Här hittar du recept på nigiri, sushirullar och perfekt klibbigt ris.
Läs mer- All inspiration
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Kocktävlingar
- Slipskola
- Skötselråd
- Knivguide