Skippa den klassiska buffén och bjud på en trerätters påskmiddag! Vi har satt ihop en läcker meny med vit sparris, rimmad lax och påsktryfflar.
Påsken är en helg som är starkt förknippad med mat och dryck – ofta i överflöd. Vi frossar i ägg i alla dess former och på buffén finns fat med allt ifrån kallskuret, till varmrökt och långkokt. Våga tänka utanför buffébordet i år. En trerättersmeny med påskiga inslag kan vara nog så trevligt att bjuda sina nära och kära på.
Njut av en god och (mat)glad påsk!
TRERÄTTERSMENY
Förrätt: Vit sparris med hollandaise
Påsk och primörer hör ihop – det är ett som är säkert. Varför inte inleda middagen med förrätt på vit sparris och hollandaise? Med lite ärtskott och ätbara blommor på toppen blir detta en rätt som ger sköna vårvibbar.
Till receptet
HUVUDRÄTT: Rimmad, marinerad lax
Påsklaxen vill vi inte vara utan. Däremot kan det vara roligt att testa en ny smaksättning och tillagningsmetod. Hur låter med en laxsida som rimmas, marineras och sotas? Till servering: krispig fänkålssallad och sojamajonnäs. Så gott!
Till receptet
DESSERT: Påsktryfflar
Avrunda middagen på bästa sätt – med kaffe, tryfflar och eventuell avec. Testa gärna vårt påskiga tryffelrecept med lemon curd, lakritsganache och vit Valrhona-choklad. Det piggar upp både med färg och smak!
Till receptet