Grilla grönt! Kål är en middagsfavorit som du lätt varierar med olika smaksättningar. Låt dig inspireras av Øyvind Bøe Dalelvs Asieninfluerade recept.
Vanligtvis serveras kål strimlad eller hackad i sallader, men faktum är att det även är otroligt gott att grilla kål. Gör som Øyvind Bøe Dalelv och hotta upp kålen med smaker såsom chili, vitlök, ingefära och koriander. Rätten fungerar utmärkt både som fristående rätt och som grilltillbehör.
Våga vara kreativ vid grillen!
INGREDIENSER
Grillad spetskål (2 portioner)
1 kål, gärna spetskål
1 msk sesamolja
1 msk solrosolja
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 msk svarta och vita sesamfrön, rostade
Kryddsmör
4 msk smör
1 msk chili, finhackad
1 msk vitlök, finhackad
1 msk ingefära, finhackad
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till kryddsmöret. Dela kålen i stora klyftor. Pensla kålen med olja. Krydda med salt och peppar. Pensla med kryddsmör.
Grilla kålen och toppa med koriander, mynta och sesamfrön.