Grillat är godast – även när det gäller desserter. Testa proffskocken Øyvind Bøe Dalelvs recept på grillad ananas. En solklar favorit i sommarvärmen!
Det är inte bara kött, fisk och grönt som smakar bättre med grillränder. Nästan allting går att lägga på gallret! Om du inte har testat att grilla frukt, så är det hög tid att göra det nu. Får vi fresta med Øyvind Bøe Dalelvs heta ananas med kall vaniljglass?
Lika gott som genialiskt!
INGREDIENSER
1 st ananas
2 st lime, skal och saft
4 msk honung
1 st chili
Frystorkade hallon
Mynta
Vaniljglass
GÖR SÅ HÄR
Börja med att skala och rensa ananasen. Dela den i stavar och ta bort stjälken.
Gör en glaze på honung, limesaft, limeskal och finhackad chili.
Grilla ananasen på alla sidor. Pensla på glazen. Strö över frystorkade hallon och myntablad. Servera med vaniljglass.