Hur får du till den där mjuka, saftiga och perfekt grillade fetaosten? Det har Globals ambassadör Sebastian Gibrand koll på! Här guidar han dig genom en av sina favoriträtter; fetaostpaket med smak av citron, espelettepeppar och färsk oregano.
Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av våra heta prylar och läckra recept vill vi inspirera dig till att experimentera mera vid grillen. Så varför inte börja testa dig fram bland nya rätter, smaker, kryddor eller tillbehör? Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.
Ingredienser
Grillad fetaost i bakplåtspapper
(4 portioner)
350 g vaxbönor
150 g bondbönor, spritade
2 pkt fetaost
4 st knipplökar
1 kruka färsk oregano
1 krm espelettepeppar
1 st citron
Salt
Peppar
Bakplåtspapper
Gör så här
Koka upp en kastrull med vatten. Snoppa vaxbönorna och förväll hastigt i kokande vatten, i någon minut eller så. Gör samma sak med bondbönorna – förväll hastigt och tryck sedan ut bönorna ur skalet.
Hacka lök och färsk oregano.
Vik fyra kuvert/paket av bakplåtspapper. Fördela ut bönor och lök i paketen. Bryt fetaosten och lägg över. Krydda med färsk oregano, espelettepeppar, olivolja och rivet citronskal. Vik ihop paketet och kläm ihop med en klädnypa.
Baka på grillen i ca 10 –15 minuter eller tills osten mjuknat. Ta av och servera direkt!
Tre goda till grillat
Trött på gräddfilen, isbergssalladen eller den klassiska bearnaisesåsen? Då vill vi tipsa om tre läckra tillbehör som passar perfekt till grillat. Vad sägs om en japansk gurksallad, en örtig dressing eller varför inte en hemgjord bbq-sås?
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.