Vad du lägger på grillen är minst lika viktigt som vad du serverar till. Här tipsar vi om tre recept på sötsur gurksallad, örtig grön dressing och hemgjord BBQ-sås!
Att skriva inköpslistan för grillkvällen brukar starta enkelt. Du listar ut vad som ska läggas på glöden, men sen då? Om inspirationen tryter så kan du kolla här nedan, där vi visar hur du lagar tre olika tillbehör som passar perfekt för grillmat. En örtig green goddess dressing, en busenkel hemgjord sås för barbeque och japansk krossad gurksallad.
Green Goddess
En färgsprakande grön sås som passar till allt från sallader till grillat. Enkel att variera efter det du har hemma, antingen i trädgården eller i frysen. Du behöver tre olika färska örter, så testa med de du gillar bäst. I videon kan du lära dig att göra vår hackade variant, men den går lika bra att mixa för ett slätare resultat.
Det här receptet är utvecklat för att kunna lagas lite när som helst. Vanliga skafferihjältar kombineras för att kunna användas som glaze eller tillbehör. Våga sätta din egen prägel på detta grundrecept, kanske med lite hetta eller extra kryddor.
Sunomono är en japansk gurksallad som får en härligt sötsur karaktär från soja och lite socker. Här har vi toppat den med blandade alger, men lite strimlor av torkat noriblad funkar också jättebra! Servera den som den är eller toppa med till exempel räkor eller krabba.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.