Gör så här
Skölj och rensa bläckfisken. Låt rinna av. Blanda samman övriga ingredienser till bläckfisken förutom sesamfrön och vattenkrasse. Blanda med bläckfisken och låt marinera i minst 1 timme, gärna över natten i kylen.
Skiva gurkan och salladslöken i tunna skivor. Lägg i en skål. Strö över salt och socker och blanda runt. Låt stå i ca 30 minuter. Häll av all överflödig vätska innan servering.
Reducera soja och vinäger till 2 msk vätska. Låt svalna. Lägg ägget i en cylinderformad bunke. Tillsätt oljorna, riven vitlök och 1 msk av sojareduktionen. Mixa med stavmixer till en tjock kräm. Smaka av med mer av sojareduktionen.
Grilla bläckfiskarna i 3–4 minuter. Vänd dem lite då och då, så att de grillas runt om. Servera den grillade bläckfisken med ris, rimmad gurka, kimchi och sojaaioli. Garnera med wasabiruccola och sesamfrön.
Tips! Om du vill så kan du byta ut bläckfisken mot skivat sidfläsk, kejsarhatt eller ostronskivling.