Grönt är skönt! Sommarens smarrigaste sallad slänger du snabbt ihop av färska örter, bladgrönsaker och gurka.
När vi tänker på sommarmat tänker vi ofta på grillat, men ibland kan det vara trevligt att variera middagarna. En örtsallad är busenkel att slänga ihop och fungerar lika bra att äta som förrätt, grilltillbehör eller som en del av en huvudrätt.
INGREDIENSER
Örtsallad (4 portioner)
1 kruka dill
1 kruka persilja
1 kruka oregano
1 kruka mynta
1 kruka krispsallad
0,5 st gurka
Dressing
1 citron
1 dl olivolja
Salt och peppar
Gör så här
Dela gurkan på längden. Gröp ur kärnhuset och skiva i halvmånar. Tvätta och skär salladen i grova bitar. Plocka örterna. Lägg allt i en skål.
Blanda citronsaft och olivolja med salt och peppar. Ringla över salladen och servera!