En krämig pasta slår sällan fel! Allra minst när den serveras tillsammans med ostronskivling, jordärtskocka och färsk persilja.
Sugen på en riktigt god pasta? Då ska du spana in vårt recept på färsk pappardelle med ostronskivling. En himmelsk god rätt med smak av vitlök och tryffel, som dessutom är busenkel att laga.
INGREDIENSER
(4 portioner)
Sås
2 st schalottenlök
300 g jordärtskocka
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
Svampfräs
200 g ostronskivling
20 g färsk persilja
20 g färsk gräslök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Övrigt
500 g färsk pasta (gärna pappardelle)
1 tsk vit tryffelolja
salt
peppar
Gör så här
Skala och skiva jordärtskocka i mindre bitar och hacka löken. Fräs i olja i en kastrull. Pressa i vitlök. Addera grädde och vatten och låt sjuda i ca 10 minuter.
Ta av såsen från plattan. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Skär ostronskivlingen i tunna skivor. Finhacka gräslök och persilja. Stek svampen i olivolja i en stekpanna. Pressa ner vitlöken. Addera persiljan och gräslöken till svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. När pastan kokat klart; blanda i såsen och rör om ordentligt.
Lägg upp pastan på en tallrik och toppa med svampfräset. Ringla över några droppar tryffelolja.
Färdig att servera!