Allsidiga alger

Låt alger bli ett stående inslag på middagsmenyn! Vi lär dig mer om denna klimatsmarta råvara – och tipsar om hur du kan använda den i din matlagning.
Att vi behöver göra något för att rädda miljön har inte undgått någon. Det pågår en ständig debatt om vad framtidens skafferi ska innehålla. Insekter, labbodlad mat och baljväxter är några kandidater. Men om folket får välja? Ja, då vänder vi oss hellre till havet. Enligt en Sifo-undersökning från 2021 toppar tång och alger listan över önskad framtidsmat.
Alger är inte bara bra för miljön – det är också en superråvara som innehåller proteiner, mineraler och fleromättade fettsyror. Dessutom är det en riktig umamibomb som sedan länge varit en naturlig del i asiatisk matlagning. Kanske är du inte redo för att byta ut din grönsallad mot en tångsallad ännu? Då kan du i stället mjukstarta med att använda tång och alger som smaksättare i dina favoriträtter.

Tångknäcke
Recepttips! Torkad tång är något som förhöjer smakerna i ditt knäckebröd. Välj själv om du vill hoppa i plurret och skörda egna alger, eller vända dig till nätet för en färdig förpackning.
Till receptetLiknande läsning

Tångknäcke
Torkad tång förhöjer smakerna i ditt knäckebröd. I det här receptet har vi använt sockertång, något som går lika bra att hitta i havet som på nätet.
Läs mer
Hacka lök som Kocklandslaget
Finhackad lök behövs till vart och vartannat recept. Därför är det värt att lära sig att hacka med rätt teknik. Lär dig knepen av proffskocken Anton Husa!
Läs mer
Krossad japansk gurksallad - Sunomono
En uppfriskande, knaprig sallad med japanska smaker. Servera den till grillat eller som en del av en asiatisk plockmiddag!
Läs mer- All inspiration
- Produkttips
- Recept
- Matprofiler
- Inspiration
- Nyheter
- Knivskola
- Kocktävlingar
- Slipskola
- Skötselråd
- Knivguide