Vill du testa en mer tångrik kost? Vi ger dig ett knaprigt recept på temat! Knäckebröd med torkad sockertång är perfekt som sällskap till ostbrickan.
Tång är inte bara en råvara som är bra för miljön. Det är dessutom en riktig umamibomb och en utmärkt smaksättare i alla typer av bröd. Tillsätt bara torkad, mald tång i degen. I det här receptet har vi valt att använda sockertång, något som går lika bra att hitta i havet som på nätet.
INGREDIENSER
2 dl vatten, kokhett
1,5 dl torkad sockertång, blötlagd
1,5 dl majsmjöl
1,5 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl olivolja
2 tsk flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda mjöl, fröer och salt i en bunke. Häll över det kokande vattnet och låt svälla 5–10 minuter.
Mixa undertiden den blötlagda sockertången tillsammans med olja. Tillsätt i degblandningen och rör runt.
Klicka ut hälften av degen på ett bakplåtspapper. Lägg på ett till bakplåtspapper och kavla ut degen riktigt tunn, 1–2 mm. Upprepa med resterande deg.
Grädda fröknäcket i mitten av ugnen ca 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna innan servering.