Anton använder sig av två olika köksknivar när han hackar lök: en liten skalkniv och en liten grönsakshacka. Han börjar med att dela löken på mitten med grönsakshackan, för att sedan pilla bort det yttre skalet med spetsen på skalkniven.
Viktigt är att försöka behålla så mycket som möjligt av roten, eftersom det är den som gör att löklagren håller ihop.
När skalet är borta hackar han en lökhalva åt gången. Han lägger halvan platt på skärbrädan och skär snitt i löken, uppifrån och ner, nästan ända in till rotfästet. Därefter vänder han på kniven och skär ett snitt tvärsigenom löken. Avslutningsvis skivar han löken tunt mot brädan, vilket resulterar i perfekt hackade små lökbitar.
Hur var det med tårarna då? Ja, så länge du använder välslipade knivar är det faktiskt inget bekymmer. Det kanske låter löjligt, men det är faktiskt sant. Om du har en slö kniv det lätt att du slinter på löken eller trycker sönder lagren när du skär, något som gör att löksaften sipprar ut och tårarna rinner.