Imponera på gästerna med en asiatisk grillmiddag! Här bjuder proffskocken Øyvind Bøe Dalelv på sitt bästa recept på klassikern biff satay.
Våga bryta gamla vanor och släpp loss fantasin vid grillen. Varför inte hämta inspiration från Asien? Biff satay är en storfavorit i flera asiatiska länder, såsom Thailand, Malaysia och Indonesien. Øyvind Bøe Dalelv ger oss en läcker variant med rättiks- och gurksallad.
Smaklig spis!
INGREDIENSER
400 g nötinnanlår
4 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk ingefära, finhackad
1 msk chili, finhackad
1 rättika
1 gurka
1 kruka koriander
1 lime
1 pkt salta jordnötter
Sataysås
4 msk jordnötssmör
1 burk kokosmjölk
1 msk chili, finhackad
1 msk ingefära, finhackad
1 msk sesamolja
2 msk soja
Gör så här
Skär köttet i strimlor. Låt marinera i chili, ingefära, soja och sesamolja. Krydda lätt med salt och peppar. Trä på grillspett. Lägg på grillen.
Koka upp alla ingredienser till sataysåsen på svag värme. Ta av och låt svalna.
Skala gurka och rättika. Smaksätt med koriander, lime, salt och peppar.
Grilla biffspetten och låt köttet vila. Pensla med sataysås och servera med rättiks- och gurksallad.