Ta grillningen till nya nivåer med hjälp av proffskocken Øyvind Bøe Dalelv. Att laga hans misodoftande torskfilé är ett måste i sommar!
Många förknippar nog miso med soppa till sushi, men det kan användas till så mycket mer. Här använder Øyvind Bøe Dalelv mörk misopasta för att smaksätta marinaden till sina torskspett. Tillsammans med avokado, lime och granatäpple blir detta en rätt som får det att vattnas i munnen.
Vi ses vid grillen!
INGREDIENSER
300 g torskfilé, skinnfri och benfri
30 g misopasta
1 msk sesamolja
2 msk soja
2 lime, i klyftor
1 msk sesamfrön
1 avokado, skivad
1 granatäpple
GÖR SÅ HÄR
Börja med att skära fisken i bitar. Pensla med misopasta, sesamolja och soja. Krydda med salt och peppar.
Grilla spetten på en yakitorigrill ca 2–3 minuter. Låt fisken vila.
Servera tillsammans med lime, avokado och färska granatäppelkärnor..