Allkniv flexibel, enkelstål 17cm

Art. Nr: SAI-M05

Flexibel allkniv från Globals serie Sai, 17 cm.

Läs mer

Tillfälligt slut

899 kr
 
1 379 kr

Varan är slut på lager - vänligen kontakta oss för mer information

En kniv med flexibelt och relativt smalt blad. Kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du filéar fisk. Det gör att du enkelt kommer åt att skära under skinnet och runt benen på fisken. Du kan även använda kniven till att putsa kött och fågel.
 

GLOBAL SAI

Global Sai introducerades år 2012. Knivarna i serien är uppbyggda av tre lager stål. Grunden är gjord av samma starka stålblandning som Global Classic, medan de två yttre lagren är gjorda av ett mjukare stål. Det ger knivarna en rosttålig yta i kombination med en extremt hård egg. Knivbladet har också en hamrad finish, vilket gör att ingen kniv är den andra lik.

Global
Global Sai
Rostfri
Rostfritt stål
17 cm
4943691130068

Garantivillkor

Tre år från inköpsdatum och datumet måste styrkas med kvitto. Skador på egg eller spets ersätts inte. Här hänvisar vi till närmsta professionella sliperi. Garantin omfattar inte heller Globals textilier, utan för dem gäller i stället konsumentköpslagen. Det betyder att du har rätt att reklamera varan vid fabrikationsfel förutsatt att rådande skötselråd följts.

Skötselråd - Globalknivar

Att kniven är kökets viktigaste redskap skriver de flesta kockar under på. På samma sätt som en slö kniv kan minska lusten att laga mat, kan en vass kniv inspirera till stordåd i köket. En fabriksny Globalkniv är extremt vass. Precis så vass som du vill att en kökskniv ska vara. Men för att din kniv ska fortsätta prestera på samma nivå finns det några saker du bör tänka på.



Rengöring

Lämna inte din kniv odiskad. Handdiska kniven med vatten och lite diskmedel samt torka den med en kökshandduk direkt efter användning. Diska aldrig en Globalkniv i diskmaskin – det mår varken kniven eller maskinen bra av. Diskmaskinens korgar kan bli förstörda och diskmedlet kan orsaka frätskador på kniven.

Underlag

Använd ett underlag som är skonsamt mot kniven, förslagsvis Globals skärbrädor i trä, plast eller sockerrör. Det är viktigt att underlaget är mjukt. Om skärbrädan är hårdare än kniven kommer kniven att ta skada.

Nötning

Försök att inte nöta på knivseggen i onödan. Använd knivens baksida när du skrapar av skärbrädan för att inte eggen ska bli slö. Undvik även att skära i frysta råvaror eller hårda ben.

Förvaring

Globalknivar ska inte ligga och skava i besticklådan. Det bästa är att förvara dem i ett knivfodral, knivblock eller på en magnetlist. Om du använder magnetlist, sätt kniven på listen med ryggen först för att undvika skador.
 

Underhåll

För att bibehålla en vass egg är det nödvändigt att skärpa kniven med jämna mellanrum. Håll efter din Globalkniv genom att, någon gång i månaden, dra kniven över en skärpstav eller i en våtslip. När kniven inte blir tillräckligt vass med skärpstaven eller våtslipen behöver du slipa om kniven. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar ska hålla en vinkel på 10–15 grader.

Du kan hitta sliperier som vi på Sundqvist rekommenderar här

DELA DINA BILDER MED GLOBALKNIVAR

Tagga #yesGlobalknivar så kanske dina bilder blir visade här.

Meny

Cookies på sidan

Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.

Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.

Visa detaljer
F