Foto: Matilda Lindeblad
Filip Poons chokladfondant är den perfekta efterrätten – lika lätt att slänga ihop som att tycka om. En drömdessert för alla chokladälskare!
Mästerkocken Filip Poon tipsar om en dessert från sin kokbok "Favoriter". Denna läckra chokladbomb gör sig lika bra till vardags som till fest. Ett tips är göra smeten i förväg och förvara den i formar i frysen. På så vis blir det mindre fix för dig på själva middagsdagen. Varför inte göra en extra stor sats när du ändå är i gång?
Baka och njut!
INGREDIENSER
Chokladfontant
(4 portioner)
4 ägg
200 g (2 dl) strösocker
200 g smör
0,5 dl mjölk
50 g (1 dl) kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader, varmluftseffekt.
Vispa ägg och socker poröst. Ställ åt sidan. Smält smöret i kastrull eller mikro och rör därefter i den kalla mjölken. Vispa samman mjölkblandningen och äggblandningen.
Sikta ner kakao, mjöl och salt under vispning.
Smörj 4 hårda muffinsformar eller suffléformar. Fyll dem till ungefär två tredjedelar med smet. Grädda i mitten av ugnen i 7–8 minuter. Servera med vaniljglass.