Foto: Matilda Lindeblad
Letar du efter inspiration till nyårsmenyn? Slå på stort i år och bjud på en mästerlig trerättersmiddag. Vi ger dig tre goda recept från Filip Poon och kokboken "Favoriter".
Filip Poon är en matkreatör av rang. Han slog igenom i Sveriges Mästerkock 2015 och har fortsatt sin matresa på Youtube, där han idag driver en mycket populär matlagningskanal. Filips matlagning bjuder alltid på det lilla extra och nyårsmiddagen är inget undantag. Här finns allt du önskar av årets sista middag – en krispig förrätt, en köttig huvudrätt och så en rejäl chokladbomb som avslutning.
Gott slut och ett riktigt smakfullt nytt år!
Langos
Langos till förrätt – ja, varför inte? Om du gör dessa friterade bröd i liten storlek blir de en perfekt inledning på nyårsmiddagen. Toppa med lyxiga ingredienser såsom handskalade räkor, Västerbottensost och löjrom.
Till receptet
Stekt entrecôte med skysås
En god köttbit är det inte många som tackar nej till på nyår – speciellt inte om köttet är perfekt stekt. Följ Filips recept, så ökar du dina chanser att lyckas med stekningen och att imponera på middagsgästerna.
Till receptet
Chokladfondant
Filips chokladfondant är den perfekta efterrätten – lika lätt att slänga ihop som att tycka om. Ett tips är att göra smeten i förväg och förvara den i formar i frysen. På så vis blir det ännu mindre fix för dig på själva nyårsafton.
Till receptet