I förra veckan släpptes startschemat för Bocuse d’Or Europe, EM i individuell matlagning, som i år går av stapeln i Turin den 11–12 juni 2018. Sveriges kandidat Sebastian Gibrand tävlar den andra dagen i kök nummer två.
Vi träffade Sebastian när han var i Göteborg för att vara huvuddomare i Gymnasie-SM. Sebastian har länge varit en flitig användare av Globalknivar och har stor erfarenhet från tävlingar. Han var tidigare lagkapten för Svenska Kocklandslaget och medlem i Juniorkocklandslaget och har ställt upp i Årets Kock.
Sebastian är väldigt engagerad i unga kockars utveckling och har ett stort intresse i att hjälpa dem att få bra förutsättningar för att kunna tävla. En ung talang som Sebastian tidigt fann är Gustav Leonardt som numer är hans commis. Vid sin sida har Sebastian också sin bäste vän Fredrik Ander som biträdande coach och huvudcoach är ingen mindre än Tommy Myllymäki, Sveriges mest meriterade kock i Bocuse-sammanhang. Han har tagit guldmedalj i EM på hemmaplan 2013 och han har både silver och brons i VM. För både Sebastian och Tommy hägrar nu ett guld.
– Tommy är den absolut bästa cochen på alla plan. Den erfarenhet han har och att han känner alla är ovärderlig! Vi kompletterar varandra bra och vi har samma inställning: gör man något så gör man det hela vägen och man tävlar för att vinna, berättar Sebastian.
Bocuse d’Or Europe är en kvalifikationstävling till Bocuse d’Or 2019 i Lyon. För att Sebastian ska kunna ta sig till VM i Lyon så krävs det att han blir en av de tio bästa i Turin. Som silversponsorer till tävlingen kommer Sundqvist självklart också att vara på plats i Turin med en stark hejarklack.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.