Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar i sin knivguide hur du använder olika modeller på rätt sätt och går igenom vilka råvaror de passar för.
En kockkniv är grundläggande i ett kök. Kniven är mångsidig och mycket populär hos professionella, vilket också är anledningen att den kallas för just kockkniv. Modellen har en bladform som funkar för många olika moment i matlagningen, till exempel att hacka grönsaker och portionera kött, samt har en smal spets som gör att du enkelt kan styra kniven.
Kockknivar kommer i flera olika storlekar. De sträcker sig från 16 till 30 cm och den vanligaste storleken är 20 cm. Vilken storlek du ska välja beror på vad som ligger bra i just din hand, men också på om du ofta skär råvaror som stora köttbitar eller rotfrukter och behöver ett lite extra stort blad.
Kockknivar
Kockkniven G-2 var den första modellen som Global någonsin lanserade. Idag hittar du nästan 30 olika typer av kockknivar i Globals sortiment. Från orientaliska till olivslipade i serierna Classic, Sai och Ni.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.