Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar i sin knivguide hur du använder olika modeller på rätt sätt och går igenom vilka råvaror de passar för.
I Globals sortiment finns det en kniv för varje uppgift i köket. Den som gillar att ta ut svängarna i sin matlagning kan därför vinna på att bredda sin knivsamling. Här tipsar Sebastian om några modeller som klarar sina specifika användningsområden bättre än någon annan kniv. Till exempel är slaktkniven oumbärlig för den som ofta hanterar stora köttstycken och den olivslipade santokukniven en favorit i det japanska köket.
En annan kniv, som är en av Sebastians personliga favoriter, är den flexibla allkniven GS-11. Det är en kniv på 15 cm som du kan skära grönsaker och frukt såväl som filéa mindre fiskar med. Modellens längd gör att den även passar till tårtor och bakverk, då du får ut skarpa och lagom långa snitt när du skär.
Köttyxans användningsområde säger sig självt. Det är en tung och robust kniv som passar för hantering av större köttstycken, där du till exempel behöver ta dig igenom ben. Det här är kniven att sträcka sig efter när du ska dela en hel kyckling, men även dela en stor melon eller pumpa.
Specialknivar
Globals sortiment är som en välsorterad godisbutik. Du kan hitta precis det du är sugen på, vare sig det är en stor och robust eller liten och smidig kniv. Om du letar efter något specifikt och annorlunda är detta rätt plats.
Vill du veta mer om kockkniven? Sebastian Gibrand, en av Sveriges bästa kockar, visar hur du använder kniven på rätt sätt och går igenom vilka råvaror den passar för.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.