Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker och tekniker är ett bra sätt att utmana sig i sin matlagning. Här bjuder proffskocken Edin Dzemat på en snabb variant på paprikaröran ajvar. En favorit från Balkan!
Våga bryta gamla vanor och lägg något nytt på grillen. Nästan allting går att grilla. Det är egentligen bara din egen kreativitet, och utrustning, som sätter gränserna. Med hjälp av våra grillredskap och recept från världens alla hörn vill vi inspirera till stordåd vid grillen. Vår grillskola är en Global grillskola – i ordets alla bemärkelser.
Ingredienser
Edins ajvar
800 g röd spetspaprika
200 g aubergine
0,5 dl solrosolja (valfritt)
Salt
Torkad chili (valfritt)
Gör så här
Skölj paprikan och auberginen ordentligt. Låt torka. Lägg paprikan och auberginen på grillen och grilla tills de får rejält med färg. Vänd och låt dem grilla klart under lock, ca 10 minuter.
Lyft av paprikan och auberginen från grillen. Putsa bort skalet från paprikan med en filékniv. Släng skalet och spara det mjuka, nygrillade köttet. Gröp ur auberginen med en sked. Hacka köttet från paprikan och auberginen grovt.
Lägg paprikan och auberginen i en mixer eller matberedare. Tillsätt salt och eventuellt torkad chili. Mixa grovt. För att få en mjukare konsistens kan du även tillsätta lite solrosolja.
Lägg upp röran i en skål och servera.
ENTRECÔTE MED KAJMAK & AJVAR
Mersmak på Balkan? Laga Edins goda, grillade entrecôte! Om du serverar köttet tillsammans med hemgjord ajvar, somunbröd, grönsallad och kajmak så har du skapat en rätt som är typisk för Balkanköket. Som Edin själv säger: "Mer Balkan än så här blir det inte".
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.