Tacos är en rätt som uppskattas av hela familjen. Testa vårt vegetariska recept med portabellosvamp och het jalapeñodressing. En ny fredagsfavorit?
Portabello är en smakrik svamp som ofta används som substitut till kött, exempelvis i en burgare. Här steker vi i stället svampen i skivor och serverar dem i tortillabröd. Ett enkelt och roligt sätt att göra vegetariska tacos!
INGREDIENSER
(4 portioner)
Portabellotacos
5 st portabellosvampar
2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 tsk peppar
Rapsolja
Jalapeñodressing
2 jalapeños
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 st vitlöksklyftor
1 msk limejuice
Gräslök
Salt
Peppar
Tillbehör
8 st tortillabröd
0,5 st rödkål
2 st avokador (alt. guacamole)
1 st jalapeño
1 kruka koriander
Gör så här
Hacka jalapeñon och gräslöken till dressingen. Blanda samman med övriga ingredienser och ställ åt sidan.
Skär portabellosvampen i skivor och lägg på en tallrik. Blanda soja, vinäger och peppar. Häll blandningen över svampen och rör runt. Hetta upp olja i en grillpanna på medelvärme. Stek svampen tills den får fin färg, ca 3–4 minuter per sida.
Strimla kålen samt skär avokadon och jalapeñon i skivor. Värm tortillabröden i en torr stekpanna.
Montera tacon med avokado i botten, därefter kål och portabellosvamp. Avsluta med dressing, jalapeños och några kvistar koriander.