Bästa brödet till bjudningen! Testa vårt recept på ångade baobröd med stekt hoisinkyckling, syrad gurka och sojamajonnäs.
Bao buns, eller steamed buns är en populär rätt från det asiatiska köket. Det är fluffiga, ångade bröd som kan fyllas med allt ifrån sidfläsk till tonfisk och svamp. I det här receptet står krispig kyckling, syrad gurka och sojamajonnäs i fokus. Det är en perfekt bjudrätt som lätt blir en favorit – i repris.
Vad sägs om kyckling på fredag?
INGREDIENSER
(4 portioner)
1 pkt kycklinglårfilé (ca 500 g)
Olivolja
Hoisinsås
1 st morot
1 st gurka
2 msk risvinäger
1 nypa socker
1 krm salt
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
1 pkt baobröd
1 kruka koriander, hackad
Gör så här
Skär gurkan i tunna stavar. Blanda vinäger, socker och salt i en skål. Tillsätt gurkan. Ställ åt sidan i ca 10–15 minuter. Rör om då och då.
Riv moroten i tunna remsor med en potatisskalare.
Blanda soja och majonnäs i en skål.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5–6 minuter. Tillsätt hoisinsåsen och rör om. Lägg kycklingen på en skärbräda och låt vila en stund innan du skär upp.
Lägg baobröden på en tallrik tillsammans med en liten skvätt vatten. Täck med plastfolie eller en ugnssäker form. Värm i micron i ca 1 minut på högsta effekt. Du kan även värma bröden i en ånginsats över en gryta med kokande vatten.
Ta av plastfolien från bao-bunsen och dela dem försiktigt på hälften. Bred lite sojamajonnäs på varje bröd. Fyll dem sedan med morot, inlagd gurka, kycklingskivor och hackad koriander. Njut!