Varje land har sina traditioner – men maten står alltid i fokus! Vi samlas kring middagar, vi firar, vi njuter och vi minns kring smaker och dofter. Här har vi samlat inspiration och recept från världens alla hörn. Trevlig smakresa!
LAMMSTEK FRÅN ISLAND
Isländsk mat är mer än bara torkad fisk och surhaj. Till exempel är lammköttet känt för att hålla en i särklass hög kvalitet, mycket tack vare att de isländska fåren rör sig fritt ute i naturen. Här delar hemmakocken Tobias Petursson med sig av sitt familjerecept.
Till receptet
PAELLA MIXTA FRÅN SPANIEN
Paella Mixta på traditionellt vis! Med sin läckra kombination av krämigt saffransris, färska skaldjur, kyckling och het chorizo bjuder hemmakocken Robin Fajardo på Spaniens bästa smaker.
Till receptet
TOMATKYCKLING MED POLENTAPURÉ FRÅN BRASILIEN
Vill du lära dig att laga brasiliansk mat? Här är ett väldoftande recept med inspiration och smaker från södra Brasilien. Bakom receptet står hemmakocken Marie Weidlich.
Till receptet
PUNJABI KADHI PAKORA FRÅN INDIEN
Punjabi Kadhi Pakora är en vegetarisk maträtt som är mycket populär i norra Indien, där den lagas i såväl hemmakök som på restauranger. Här bjuder hemmakocken Sumita på sin tolkning av rätten.
Till receptet
IÇLI KÖFTE – FRITERADE KÖTTFÄRSKNYTEN FRÅN TURKIET
Içli köfte är Turkiets svar på kroppkakor eller dumplings. Det är knyten som görs av en matig deg och som fylls med kött, lök och kryddor. Testa att laga hemmakocken Aynurs recept och se vad du tycker!
Till receptet
POLNETI PIPERKI – FYLLD PAPRIKA FRÅN MAKEDONIEN
Rätter med paprika är populärt på Balkanhalvön – inte minst i Nordmakedonien. Hemmakocken Villiam Kotevski tycker att de röda paprikorna gör sig absolut bäst i fylld form. Testa att laga hans familjerecept!
Till receptet