INGREDIENSER
(4 portioner)
Kadhi (yoghurtgryta)
1 dl kikärtsmjöl
3,5 dl naturell yoghurt, rumstempererad
1 tsk kashmiri (indiskt chilipulver)
1 tsk gurkmeja
1 tsk korianderpulver
ca 1,5 l vatten
2 msk olja, gärna senapsolja
2 tsk bockhornsklöver
2 tsk kumminfrön
1 tsk hing (indisk krydda)
1 liten gul lök, finhackad
1 grön chili, finhackad
1 msk ingefära, hackad
1 msk vitlök, hackad
1,5 tsk salt
2 msk färsk koriander, hackad
Pakora (fritters)
2,5 dl kikärtsmjöl
1 liten gul lök, grovt hackad
1 grön chili, finhackad
0,5 dl färsk koriander, hackad
0,5 tsk gurkmeja, finmalen
1 nypa korianderfrön
1 nypa ajovanfrön
1 nypa kashmiri (indiskt chilipulver)
0,5 tsk amchur (mangopulver)
0,5 tsk salt
2 msk naturell yoghurt, rumstempererad
ca 0,5 dl vatten
2 nypor bakpulver
Olja, till fritering
Tadka (chiliolja)
1,5 msk olja, gärna senapsolja
1 krm kumminfrön
2–3 st torkade chilifrukter
0,5 tsk kashmiri (indiskt chilipulver)
Till servering
Kokt ris
Färsk koriander