Testa att lägga in en annorlunda variant på kapris som du kan använda till rätter som schnitzel, pasta eller potatissallad.
Kapris ger en syra och sälta till många recept som inte klarar sig utan dem. Genom att göra egen kapris på fläderbär kan du samtidigt sätta en liten nordisk och hemlagad twist på dina favoriträtter. Se till att koka bären i minst 15 minuter totalt för att få perfekt resultat.
Ingredienser
0,5 l omogna fläderbär, 8–10 klasar
0,5 msk salt
1 msk strösocker
3,5 dl vatten
0,5 msk äppelcidervinäger
0,5 dl ättiksprit
Gör så här
Plocka bären från klasarna och skölj av dem. Lägg dem sedan i en kastrull med en liter vatten och koka dem i fem minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
Koka upp salt, socker, vatten, vinäger och ättikssprit till en lag. Tillsätt fläderbären och koka på låg värme i tio minuter.
Sila av bären men spara lagen. Fyll steriliserade burkar med fläderbären och häll på lag så att det täcker hela vägen upp. Förslut och låt stå i minst en vecka innan du öppnar.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.