Ta vara på sommarens frukter och bär genom att lägga in, safta och sylta. Här har vi samlat tre goda recept för plommon, björnbär och äpplen.
Att ha med sig en liten del av sommaren in på hösten kan bidra med lite extra solsken under mörka dagar. Genom att förädla sensommarens frukter och bär kan du enkelt göra det och tillföra en liten extra känsla av lyx en enkel vardag. Här nedan har vi samlat tre enkla recept för att lyckas med det – inlagda plommon, björnbärssylt och äppelchutney. Hoppas det smakar!
FÖRÄDLADE FRUKTER
Den här efterrätten består av färska plommon och björnbär som läggs in i en spritig lag av rom och socker, och här gäller det verkligen att den som väntar på något gott kan få vänta länge. För att få riktigt bra resultat behöver du nämligen låta din romtopf få stå i ungefär en månad.
ROMTOPF
Solmogna björnbär äts ofta upp i ett nafs, men har man plockat extra mycket är det perfekt att koka sylt på dem. Det här receptet har dessutom både mynta och lime som gör den lite extra fräsch.
Björnbärssylt
En burk med hemlagad chutney är en riktig solstråle att plocka fram när man behöver den under hösten. Varma indiska rätter som tikka masala eller daal smakar extra gott med en klick hemlagad äppelchutney som här fått sällskap av kanel och chili.
Äppelchutney