Pigga upp middagen med en fräsch fänkålssallad! Det här receptet passar till såväl fisk som till grillat och skaldjur.
Crudité betyder aptitretare på franska. Det är ofta en enkel sallad som består av skivade, råa grönsaker som doppas i en vinägrett eller dippsås. I det här fallet är fänkål huvudingrediensen och Matilda Ewaldh kocken bakom receptet.
SÅ SKÄR DU FÄNKÅL
Är du grön på fänkål? Då kan det vara svårt att veta hur du ska skära upp den och vilka delar som kan användas till vad. I videon delar därför Matilda med sig av sina bästa tips.
MATILDAS FÄNKÅLSRECEPT
INGREDIENSER
(ca 10 portioner)
2 st fänkål
1 st blomkål
1 st broccoli
1 dl champagnevinäger
2 dl socker
2 dl vatten
1 msk anisfrön
Olivolja
Flingsalt
Gör så här
Koka upp vinäger, socker, vatten och anis. Skiva fänkålen tunt. Häll över den kokande lagen och låt svalna.
Skiva broccoli och blomkål tunt och lägg i isvatten. Häll av vattnet och plocka upp kålen. Blanda tillsammans och med olivolja och salt. Toppa med örter och blommor.