Den 30 januari avgörs Bocuse d’Or. Totalt är det 24 nationer som slåss om pallplatserna i vad som anses vara världens mest prestigefulla kocktävling.
Världsfinalen i Bocuse d'Or arrangeras i Lyon den 29–30 januari 2019. Sveriges kandidat Sebastian Gibrand har fått i uppgift att skapa två rätter för 14 personer. Den första rätten är en chartreuse (tårta) bestående av minst 50 procent grönt och skaldjur samt minst ett garnityr och en sås. Rätten är en hyllning till den franske kocken Joël Robuchon. Den andra rätten är en kötträtt som ska serveras på fat. Huvudråvaran är kalvrack på ben med tillval av kalvbräss, lever, njure, fötter och/eller tarmkrås samt minst tre garnityr och en sås. Kötträtten är en hyllning till Paul Bocuse som är tävlingens grundare.
Sebastian vill med sin meny även hylla Sverige och Nobelpriset. Rätterna ska symbolisera innovation, fysik, kemi, kultur, ekonomi, konst och diplomati.
Sebastian tävlar tillsammans med Tommy Myllymäki som är coach och veteran i sammanhanget, Gustav Leonhardt som är commis och Henrik Norström som är svensk Bocuse d'Or-president. Tillsammans med ett smakteam från den Svenska Bocuse d'Or Akademien och Gastronomi Sverige ska de skapa världens godaste rätter utifrån satta tävlingsregler.
Sverige tävlar den 30 januari, dag två i tävlingen. Följ gärna finalen live på www.bocusedor.com.
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.