Julbaka tillsammans med Linn Utbult! I den här videon delar hon med sig av sitt bästa tips på julgodis: rocky road.
Vill du höja ribban på julbaket? Linn Utbult, vinnare av Hela Sverige Bakar 2018, visar hur du lagar hennes variant av rocky road. Kombinationen av sött, segt och lite salt gör chokladbitarna lika lätta att älska som svåra att sluta äta. Ett måste i jul!
INGREDIENSER
(ca 50 st)
Rocky road
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
1 påse (220 g) dumlekolor
1 dubbel daim
2 dl minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 rejäl nypa flingsalt
Garnering
1 näve jordnötter
Lite minimarshmallows
Några nypor flingsalt
Gör så här
Smält försiktigt chokladen över ett vattenbad. Dela dumlekolorna på hälften. Hacka daimen.
Lägg jordnötter, dumle och marshmallows i en skål. Tillsätt den smälta chokladen, daim och flingsalt. Blanda ordentligt och häll ut smeten i en ugnsform med bakplåtspapper. Platta till smeten lite med en vinkelpalett. Garnera med jordnötter och minimarshmallows.
Låt stelna i rumstemperatur och skär sedan din rocky road i bitar. Förvara i kylen i en tätslutande burk.
Vassa bakredskap
Fingertoppskänsla i all ära. Men för att lyckas med bakverken är stabila och pålitliga redskap a och o. Om du inte har upptäckt Globals skarpa baksortiment tidigare, så är det dags att göra det nu. Här är fyra favoriter att lägga (ugns)vantarna på!
Det verkar som du använder en gammal webbläsare, vänligen uppdatera till en nyare version för att få optimal upplevelse av vår webbsajt. Vi rekommenderar webbläsaren Google Chrome.
Ladda ner Google Chrome
Cookies på sidan
Denna webbplats använder cookies (kakor) för statistik, anpassat innehåll och annonser.
Du kan alltid ta bort sparade kakor genom de avancerade inställningarna i din webbläsare.