Gör så här
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma och salt i en bunke. Skär smöret i tärningar. Tillsätt dem i mjölblandningen och nyp ihop med fingrarna. Tillsätt vattnet, börja med 1 msk och tillsätt mer om det behövs, och knåda snabbt ihop. Platta till degen och svep in i plastfolie. Låt vila i kylen minst 1 timme. Skär till rabarbern med skal på efter vilket mönster du skall göra, blanda med resten av ingredienserna till fyllningen utom mandelmassan i en bunke.
Montering & garnering
Sätt ugnen på 200 grader varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper, stansa ut 6 stycket rundlar, ca 3 mm tjocka. Flytta över rundlarna på två bakplåtar. Riv mandelmassa över rundlarna. Lägg rabarbern i mitten, ca 3-4 cm från kanten. Vik in kanterna över rabarbern. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån samt lite rörsocker. Grädda galetterna mitt i ugnen ca 25 min, tills de fått fin färg. Servera dem ljumna med vaniljglass.