Vårens smaker på burk! Gör som Ludwig Tjörnemo och ta vara på vårprimörerna i en ny tappning av klassisk potatissallad. Denna blandning av purfärska örter och rotfrukter kommer få dina smaklökar att slå volter.
INGREDIENSER
Potatissallad (4 portioner)
400 g färskpotatis
4 st morötter
200 g sockerärtor
2 st rödlökar
4 msk kapris
8 st sparrisar
6 msk färskost
2 msk dijonsenap
3 msk kallpressad rapsolja
Persilja
Senapsfrön
Flingsalt
Gör så här
Hacka morötter och sparris. Koka tillsammans med färskpotatis i saltat vatten. Koka tills rotfrukterna mjuknat.
Blanda ihop färskost och dijonsenap. Salta och peppra efter tycke.
Skiva rödlök och sockerärtor tunt. Blanda ihop potatis, morötter och sparris med färskostkrämen. Varva med rödlök och sockerärtor.
Lägg upp i en glasburk och ringla över rapsolja. Toppa med flingsalt, senapsfrön och färsk persilja.