Planerar du för en fest utomhus? Satsa på en buffé med kalla smårätter. Här delar Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, med sig av sina bästa recept.
Våren förknippas med kalas i olika former. Det är Mors dag, skolavslutningar och examensfiranden. Fira det som firas kan! Om vädret tillåter finns det inget mer stämningsfullt än att bjuda in till fest på bakgården eller i trädgården. Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020, har satt samman en meny som är perfekt för utomhusfirandet.
Njut av bufférätter i smarta portionsstorlekar!
Årets Kock 2021
Den 17 september 2020 korades Ludwig Tjörnemo till Årets Kock. Till vardags arbetar han på stjärnkrogen Etoile i Stockholm.
RECEPTTIPS
Sparrissoppa med ramslök & ärtor
Mat som kan förberedas i förväg är bra buffémat. Ludwigs sparrissoppa går utmärkt att tillaga dagen innan för att spara tid. Allt du behöver göra på festdagen är att hälla upp soppan i muggar och dekorera med sparrisskott, ramslök och ärtor. En given succé!
TILL RECEPTET
Kycklingsandwich med champinjoner
Kycklingsandwich är en tacksam rätt som går hem hos de alla flesta. I Ludwigs recept får kycklingen sällskap av krämig svampröra och syrlig saltgurka. Denna lyxiga macka levererar ren och skär matglädje!
Till receptet
Vårprimörer på burk
Vårprimörer är ofta små och delikata grönsaker med mycket smak. Varför inte ta vara på primörerna och göra en ny tappning av klassisk potatissallad? Det är något som kommer att uppskattas av både stora och små festdeltagare.
Till receptet
Salladsknyten
Sallad i form av krispiga knyten är en rätt som är perfekt att bjuda många på. Allra godast blir det om du lagar rostbiffen och gravar laxen själv, men det går givetvis bra med färdigköpt om du har ont om tid.
Till receptet
Mandelkaka med rabarber
Ingen buffé är fulländad utan något sött till kaffet. Ludwig bjuder på en dessert med säsongens smaker i fokus. Det är en magisk mix av syrliga rabarber, krämig färskostgrädde och brynt smör.
Till receptet
PrYLtips
Med bra köksredskap gör du inte bara rätterna rättvisa, utan kan också njuta mer av tiden i köket. Här är en vass kockkniv och en stabil skärbräda vägen till framgång. Tänk också på att duka med redskap som underlättar för middagsgästerna. Riktigt bra serveringsbestick, knivar och gafflar är små detaljer som gör stor skillnad för helheten.