Vad får du om du adderar ananas och mango med mynta och krossade kaksmulor? Proffskocken Marcus Bremdals drömlika gino.
En klassisk efterrätt som aldrig slår fel? 90-tals desserten gino. Marcus Bremdal från Svenska Kocklandslaget bjuder på sin version av den ugnsgratinerade frukten med det vita chokladtäcket.
SÅ SKÄR DU FRUKT
Lär dig skära frukt – med några enkla medel! I videon visar Marcus hur du får till den rätta knivtekniken och hanterar frukten som ett riktigt proffs.
Marcus GINO
INGREDIENSER
(4 portioner)
0,5 st ananas
3 st apelsiner
2 st mango
2 st lime
150 g vit choklad
6 st drömmar (beroende på storlek)
Färska myntablad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, grilleffekt.
Skala och skiva ner ananas och mango i lagom stora bitar. Skala därefter apelsinen och filéa ur små bitar.
Fördela frukten i en stor eller flera små ugnsfasta portionsformar. Zesta limen och pressa saften över frukten. Riv över den vita chokladen.
Gratinera i ugnen i ca 3–7 minuter, eller tills frukten fått en fin, gyllenbrun färg.
Krossa drömmarna och toppa desserten med kaksmulorna. Färdig att servera!