Hur du sätter guldkant på middagen? Med proffskocken Ludwig Tjörnemos recept på stekt hummer!
Saftig hummer, krämig morotssås, krispig fänkål och färsk dill – Ludwig Tjörnemo från Svenska Kocklandslaget bjuder på en lyxig hummerrätt med extra allt.
SÅ DELAR DU HUMMER
Att dela och skala färsk hummer är lättare än vad du tror. Med rätt teknik – och rätt redskap – hanterar du denna delikatess som ett proffs.
Ludwigs RECEPTTIPS
INGREDIENSER
Stekt hummer
(ca 2 portioner)
2 st hummerstjärtar
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
färsk timjan
salt
Sås
4 msk reducerad morotsjuice
200 g smör
1 st citron
Salt
Topping
1 st fänkål
2 kvistar dill
Gör så här
Hummer
Skala hummern och stek i en varm stekpanna. När hummer fått färg; tillsätt smör, hackad vitlök och timjan. Ös hummern med smöret och avluta därefter med salt.
Sås
Koka upp morotsjuicen och saften från en citron i en kastrull. Tillsätt smöret under omrörning och smaka av med salt.
Topping
Hyvla fänkålen tunt och plocka dillen fint. Lägg fänkålen i isvatten en stund och låt rinna av på papper. Toppa hummern med såsen, fänkålen och dillen.
Servera och njut!