Gör så här
Mandelkaka
Bryn smöret i en kastrull och låt svalna. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop socker, äggvita, mandelmjöl, mjöl, citronskal och salt i en bunke. Tillsätt det brynta smöret i omgångar och rör om till en slät smet.
Smörj formen och häll i smeten. Baka i mitten av ugnen på 180 grader, i cirka 10-12 minuter.Ta ut och låt svalna på köksbänken.
Vaniljkräm
Koka upp mjölk och vanilj i en kastrull. Ta av från plattan och låt dra i cirka 15 minuter. Vispa äggula, socker och maizena luftigt i en bunke. Tillsätt mjölk- och vaniljblandningen. Vispa allt slät.
Häll över blandningen i en kastrull. Koka upp under kraftig vispning och bryt ned smöret. Var försiktigt så krämen inte bränns. När krämen börjar tjockna; ta av från plattan, låt svalna och kyl sedan av.
Vispa grädden. När vaniljkrämen kallnat; vänd i hälften av grädden i krämen. Fortsätt därefter att addera grädde tills du har den konsistens du önskar.
Servering/topping
Grilla persikorna tills ytan karamelliserats. Hacka mandlarna grovt. Skölj av hallonen. Ta en bit av mandelkakan, bryt ned i bitar och placera i botten.
Addera persikan, placera ut hallonen och toppa med den luftiga vaniljkrämen. Avsluta med några blad citronmeliss och hackade salta mandlar på toppen.
Servera!